هاست / طراحي سايت / طراحي اپليكيشن / ثبت دامنه

هاست / طراحي سايت / طراحي اپليكيشن / ثبت دامنه

<-PostTitle->

سيستم هواي فشرده و كف در تجهيزات ايمني و آتش نشاني: تجهيزات ايمني و آتش نشاني از مهم ترين عواملي است كه نقش بسيار مهمي در اطفاء حريق توسط آتش نشانان دارد. نوع اين تجهيزات و همچنين طرز استفاده از آن ها توسط آتش نشان ها موضوع مهمي است كه در ايستگاه هاي آتش نشاني بايد رعايت شود. تجهيزات ايمني و آتش نشاني بايد مطابق با استاندارد هاي روز دنيا بوده تا علاوه بر كارايي بيشتر، راندمان كاري آتش نشان ها افزايش يابد.

سيستم هواي فشرده و كف در تجهيزات ايمني و آتش نشاني

سيستم هواي فشرده و كف يا CAFS، در محيط هايي مثل روستاها مزاياي بسيار بزرگي دارد كه بعنوان كلاس منظم A فوم، براي نفوذ بسيار محافظ مي باشد. با اين حال، در حال حاضر باتوجه به ساختاري كه در اطفاء حريق و رويكرد آن وجود دارد، سيستم هاي حمله آتش كه داراي مواد افزوي كف يا هوا مي باشد، مي تواند به آتش نشان كمك شاياني كند. با استفاده از اين سيستم، آتش نشان به راحتي مي تواند خط آتش را مهار كند و همچنين با توجه به وجود هواي فشرده در اين سيستم، فاصله خود را از اين خط آتش كم كند و خطرات بسيار كمتري را احساس كند. در واقع علاوه بر اطفاء حريق ساده تر، آتش نشان خطرات كمتري را به خود وارد مي كند. در طول ده سال گذشته، تحقيقات بسيار زيادي در توانايي فوم(كف) و سيستم هواي CAFS در آتش نشاني شده كه در سركوب كلاس A متمركز شده است و وجود آن به وضوح بسيار بهتر از آب است. پيشنهاد مي شود مقاله اي مشابه با مقاله “نگاهي به فوم آتش نشاني جديد در تجهيزات ايمني و آتش نشاني” مطالعه شود.


تكنيك هاي جستجو و نجات و حمله اوليه بر روي آتش سوزي در خواص كوچك يا متوسط ​​را مي توان بلافاصله با استفاده از CAF (به DRA) آن را به عنوان اجازه مي دهد تا به آتش زودتر حمله، تيم ها را به بالاتر از آتش نشاني با خيال راحت تر بهبود يافته است، و جستجو به موثر تر انجام شود. اين به خاطر پرتاب آن ديگر، مقدار كاهش مي يابد بخار توليد شده توسط آن، تاثير قابل توجهي آن بر توسعه آتش يك بار “رنگ” بر روي سقف و ديوار و اثر آن بالا بردن هواپيما خنثي در محفظه. اين سيستم در سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق مورد استفاده قرار نمي گيرد و فقط در تجهيزات ايمني و آتش نشاني مورد استفاده قرار ميگيرد.

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 203

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/5/9  | ۰۹ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

به گزارش پايگاه خبري بهداشت، ايمني و محيط زيست "بامنا"؛

مشخصات فني و تجهيزات اطفايي منصوب بر روي شاسي‏هاي MERSEDES BENZ

ATEGO 1325 F

 پـمپ :

          مدل NH  ۳۰توليد كارخانجات روزنباور اتريش و از نوع گريز از مركز و داراي چهار پروانه ( يك مرحله فشار نرمال و ۳ مرحله فشار قوي ) است .

       جنس پمپ از آلياژ سبك مقاوم در برابر خورندگي است كه ماده‏اي به نام گـرافيت، شفت ( از جنس استنلس استيل ) بين قسمت نـرمال و فشـار قـوي پـمپ را آب‏بندي مي‏كند .

         نيروي محركه لازم جهت راه‏اندازي پـمپ توسط P.T.O متصل به مـوتور و يك گيربكس متصل به پـمپ تأمين گشته و داراي ۴ خـروجي ۵/۲ اينچ هـمراه با شير فلكه‏اي و كوبلينگ‏هاي مربوطه به هـمراه درپوش و يك ورودي مكش با كوبلينگ و درپوش مـربوطه با شير پـروانه‏اي مناسب و دو خـروجي فشـار قوي هـمراه با شيرهاي تـوپي مي‏باشد.

        آبـدهي پمپ ۲۸۰۰ ليتـر در دقيقه در ۱۰ بـار فشـار (فشـار نـرمال ) يا ۳۰۰ الي ۴۰۰ ليتر در دقيقه در فشـار ۴۰ بار ( فشـار قـوي ) است .

        پـمپ خـلاء با پيستون دوبل نيمه اتـوماتيك تـوسط اهـرم دستي كنترل و قـابليت مكش آن ۳ متر در  ۷ ثـانيه و حـداكثر ارتفاع مكش ۹ متر مي‏باشد .

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 191

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/5/9  | ۰۹ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق خودكار فايرتريس: سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق مقرون به صرفه براي تجهيزات حساسي مثل سيستم هاي الكتريكي و انواع تابلوهاي كنترلي و برقي ارائه مي شود. سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق فايرتريس(firetrace) بخاطر شلنگ آشكارسازي آن كه يك سنسور حرارتي خطي پنوماتيكي است، دماي حريق را با دقت بسيار بالا تشخيص مي دهد و به بهره بردار سيستم اين قابليت را ميدهد تا با سرعت بصورت تاثيرگذاري بتواند عكس العمل نشان دهد. اين آشكارساز منحصر به فرد مي تواند در تابلوهاي برق يا سرور هاي كوچك در پيچيده ترين حالت ممكن و حتي بزرگترين آن ها مورد استفاده قرار بگيرد و اين اطمينان را بدهد كه آشكارسازي هميشه در دست انجام خواهد بود.

سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق خودكار فايرتريس

سيستم اطفاء حريق فايرتريس در هر مكاني كه خطر حريق وجود دارد امكان استفاده را دارد و همچنين اين سيستم اطفاء حريق انعطاف پذيري بالايي در استفاده از محيط هاي صنعتي، انبار تجهيزات، خودروهاي اضطراري و سنتي، انواع تابلوهاي كنترلي و برق و … را دارد. سيستم اطفاء حريق فايرتريس، از دستگاه هاي CNC و هود بخار گرفته تا اطفاء حريق اتوبوس مي تواند راه حل مناسب و قابل اطميناني براي سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق خودكار فايرتريس در تجهيزات و تاسيسات حساس در پروژه هاي مختلفي باشد. اين سيستم هاي اطفاء حريق با سرعت حريق را آشكار كرده و مستقيماً در همان لحظه و محل بصورت خودكار و موثر حريق را خاموش كند.

ويژگيهاي سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق خودكار فايرتريس

  • اين سيستم بصورت خودكار و مستقل است و داراي هيچ تغذيه الكتريكي نمي باشد كه در زمان قطع برق، كاملا در حالت آماده باش قرار ميگيرد
  • نيازي به كنترل پنل اطفاء حريق ندارد كه باعث مقرون به صرفه بودن اين سيستم است
  • داراي گواهينامه هاي و تاييديه هاي بين المللي نظير UL، CE، FM و ULC است
  • اين سيستم مي تواند با انواع عامل هاي اطفاء حريق اقتصادي موجود طراحي شود
  • نصب آن برا ييك كاربرد و طراحي ساده در عرض چند ساعت خواهد بود كه هزينه هاي نصب آن كاهش ميابد
  • شلنگ آشكارسازي فايرتريس عملاً خليه اشتباهي، زمان و هزينه هاي بعدي را كاهش مي دهد
  • پوشش محيط هايي كه دسترسي به آن ها سخت و مشكل است، با استفاده از شبنگ هاي آشكار سازي انعطاف پذير قابل انجام خوهد بود
  • در محيط هاي خشن تر مي توان از شلنگ هاي آشكارسازي محكم تر استفاده كرد

سيستم با تخليه مستقيم

سيستم اطفاء حريق فايرتريس مستقيم، سيستم حفاظت از حريق را با استفاده از شلنگ فايرتريس تخليه مي كند كه اين شلنگ هم آشكاري سازي را انجام مي دهد و هم تخليه ماده اطفايي. وقتي حريق شروع شود، بخشي از شلنگ كه به آن نزديك تر است گرم و پاره شده و به نازل تخليه موثري تبدلي مي شود.

سيستم با تخليه غير مستقيم

سيستم اطفاء حريق فايرتريس غير مستقيم مستقيم، بعنوان آشكارساز حريق و فعال كننده سيستم استفاده مي كند ولي ديگر بعنوان مسير تخليه ماده اطفايي عمل نمي كند. وقتي كه شلنگ حريق را حس مي كند، پاره شده و در نهايت باعث افت فشار مي شود كه اين افت فشار شير غيرمستقيم را فعال مي كند. پس عامل اطفايي درون سيلندر از نازل ها تخليه شده و فضاي مورد نظر را از ماده شيميايي اختصاصي پر مي كند. اين سيستم در كنار يك سيستم اعلام حريق مي تواند نياز به تجهيزات ايمني و آتش نشاني را در يك محيط كاهش دهد.

 

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 173

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/5/1  | ۱۰ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

مقررات استفاده اسپرينكلرها در سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق: همانطور كه در مقاله هاي پيشين در رابطه با سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق اسپرينكلر(Sprinkler) صحبت شد، اين سيستم ها يك روش براي حفاظت از حريق است. اين سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق اسپرينكلر از يك منبع آب تشكيل شده است كه فشار و جريان كافي را براي مجموعه از از لوله هاي توزيع آب فراهم مي كند و چند اسپرينكلر به آن وصل شده است. براي اين سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق در اروپا قوانيني جهت استفاده از آن ها ايجاد شده است.

مقررات استفاده اسپرينكلرها در سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق

هرچند تعداد قوانين فدرال كه در زمينه استانداردهاي ساختماني وضع شده است بسيار كم است، ولي اين قوانين عموماً به زمينه هاي قضايي سپرده شده و دولت فدرال از ابزارهاي تامين مالي براي ترويج اين استانداردها در برابر حريق در ساخت و سازها استفاده كرده است. در سال ۱۹۹۰ ميلادي، كنگره آمرييكا مصوبه اي با عنوان “قانون ايمني هتل” گذراند. اين قانون همه هتل ها و سالن هايي مشابه كه وجوه فدرال را دريافت مي كنند، بايد الزامات مربوط به حريق و ساير الزامات ايمني را رعايت كنند. مشخص ترين اين الزامات، تعبيه اسپرينكلر مي باشد. با افزايش هتل ها و اقامتگاه هايي كه با هدف پذيرش بازديدكنندگان دولتي تاسيسات خود را ارتقاء مي دهند، اين سيستم رفته رفته جنبه صنعتي به خود گرفته است ولي همچنان هيچ آيين نامه اجباري براي آن وجود ندارد.

افزايش حمايت از اين سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق در انگلستان كه بدليل لابي گري موثر در شبكه ملي اسپرينكلر هاي اطفاء حريق اروپا و انجمن اسپرينكلرهاي خودكار بريتانيا رخ داده موجب شده تا سيستم هاي بيشتري از اين نوع نصب شوند. بعنوان مثال دولت انگليس در صدمين شماره بولتن ساختماني توصيه كرده تا بيشتر مدارس تازه تاسيسبه حفاظت در برابر حريق با استفاده از اسپرينكلر مجهز شوند. در سال ۲۰۱۱ نيز ولز به اولين كشوري در جهان تبديل شد كه نصب اسپرينكلرهاي اطفاء حريق در منازل تازه احداث شده را الزامي اعلام كرد. اين قانون شامل آپارتمان ها و منازل و همجنين تمام درمانگاه ها و اقامتگاه هاي دانشگاهي تازه ساز مي شود. در اسكاتلند نيز همه مدارس جديد و همچنين همه پاركينگ ها، گرم خانه ها و آپارتمان هاي بلند مرتبه به اسپرينكلر مجهز هستند. در بريتانيا نيز با توجه به اين كه علاقه زيادي به تجهيزات ايمني و آتش نشاني نشان مي دهد، اسپرينكلرها نيز وارد مقررات ساختمان سازي و استانداردهاي ساختماني وارد شد.

 

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 189

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/4/12  | ۰۷ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

نگاهي به فوم آتش نشاني جديد در تجهيزات ايمني و آتش نشاني: بسياري از فوم هاي آتش نشاني مثل پرفلورو شيميايي از مواد مصنوعي ساخته مي شوند. اين مواد مصنوعي در استفاده از اين لباس هاي آتش نشاني بسيار موثر است ولي استفاده از آن ها در زندگي روزمره بدليل وجود مواد سمي بسيار خطرناك است. اين فوم هاي استفاده شده در تجهيزات ايمني و آتش نشاني مي توانند به مدت ۲۰۰ سال عمر مفيد داشته باشند. در اين مدت زمان طولاني، اين فوم ها مي توانند در مقابل آب و همچنين خاك كاملا محافظ بوده و مي تواند اين اجازه را داشته باشد تا عناصر سمي را در خود انباشته و تجمع كند تا به موجودات زنده بخصوص انسان ها خطري وارد نشود.

نگاهي به فوم آتش نشاني جديد در تجهيزات ايمني و آتش نشاني

وب سايت phys.org مقاله اي در سال ۲۰۱۵ بصورت علمي و بين المللي از تكنولوژي هاي دانشگاه هاي SCAMT و ITMO در پترزبورگ و روسيه مبني بر مقاومت اين فوم ها در تجهيزات ايمني و آتش نشاني منتشر كرد. قطعا اين اخبار بسيار مفيد بودند. اما داستان از اين قرار است كه FHF بزرگترين قابليت براي جلوگيري از آتش بشمار مي رود. پس از اعلام و اطفاء حريق، اين ماده در جسم فعال در جذب آب، نرم و جدا مي شود.

باتوجه به وب سايت phys.org، قابليت FHF در نانوذرات سيليكا، وقتي در معرض هوا قرار ميگيرد، در يك شبكه پليمري ايجاد مي شود. به محض تماس با سوختگي(آتش گرفتن) يك جسم، فوم به جسم در حال سوختن چسبيده و آن را شامل مي شود و در نهايت آن را سريع سرد مي كند. البته دقت داشته باشيد كه فوم بطور همزمان خوش بعنوان يك جسم سخت حساب مي شود. ماهيت معدني براي فعالسازي و پايداري اين فوم، دماي بالاتر از ۱۰۰۰ درجه سانتي گراد است تا چسبندگي به جسم در حال سوختن آغاز شود.

اكثر فوم ها وقتي دما در ۳۰۰ درجه سلسيوس است از ماده ارگانيك و خرابي سريع استفاده مي كنند. به نقل از دانشنامه SCAMT در آزمايشگاه Phys: در مورد اين پروژه، فوم ها از فريم هاي بسيار سخت جهت قرارگيري در آتش ايجاد شده اند، از احتراق دوباره اجسام نيز محافظت مي كند.

دانشمنداني كه FHF را توسعه داده اند، يك سري از بزرگترين مقياس ها را براي تست قابليت هاي فوم را تست كردند. يكي از اين آزمايش ها احتراق در يكي از جنگل ها بود. در اين آزمايش، فوم بصورت يك كمربند مقاومتي در اطراف آتش ها جهت پايان دادن به آن استفاده شد. محققان در اين مورد گفتند كه FHF خط آتش را براحتي در يك وايلدلند آتشين قرار مي دهد و آن را در تمام طول آتش فعال نگاه مي دارد.

كاربردهاي اين فوم در تجهيزات ايمني و آتش نشاني

اين نوع از توسعه مي تواند در آتش سوزي هاي بسيار عظيم در ايالات متحده و كانالدا در آتش نشاني ها كمك بسيار زيادي داشته باشد.

افزايش قابليت هاي جذب گرما و طبيعت مداوم از FHF مي تواند ساختار آتش نشان و wildland با يك ابزار است كه مي تواند كمك به آنها يك ميزبان از اهداف تاكتيكي انجام فراهم مي كند. برخي از اين نمونه ها عبارتند از:

  • سركوب سريع يك اتاق به خوبي درگير يا اتاق يا يك ساختار كل با استفاده از آب به مراتب كمتر
  • براي حفاظت از سازه هاي مجاور از يك آتش سوزي ساختار به طور كامل درگير به گرماي تابشي و يا اون سوي خاكستر سوخته پرواز در معرض (بدون نياز به درخواست مجدد)
  • حفاظت از سازه هاي و پوشش گياهي در مسير يك آتش wildland پيشبرد (بدون نياز به درخواست مجدد)
  • ايجاد يك خط آتش محيط را براي آتش سوزي wildland (كه دست نخورده باقي خواهد ماند)
  • حفاظت از مسيرهاي تخليه در آتش سوزي wildland از گسترش آتش (بدون نياز به درخواست مجدد)

 

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 196

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/3/17  | ۱۳ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

به گزارش پايگاه خبري بهداشت، ايمني و محيط زيست "بامنا"؛

مهمترين و موثر ترين نمايشگاه و رويدادي ركورد شكن در جنوب چين  و بهترين ويترين نمايش براي فعالان حرفه اي صنعت ايمني و آتش نششاني  در  جهت معرفي محصولات و راه حل هاي جديد و همچنين تبليغ و معرفي كالا ها و خدمات فعلي آن ها به جمعيت كثيري است كه به نمايندگي از كشور هاي مختلف در نمايشگاه حضور مي يابند.

اين نمايشگاه بهترين فرصت را براي برقراري ارتباط با پخش كنندگان و عمده فروشان ،مقايسه كالا هاي جايگزين و برقراري ارتباطات تجاري حرفه اي را در اختيار بازديدكنندگان و شركت كنندگان خود قرار مي دهد.نمايشگاه CFE هر ساله بيش از ۳۵۰ شركت كننده ،۲۲۰۰۰ بازديد كننده را از بسش از ۵۰ كشور جهان گرد هم مي آورد و جايگاهي براي معرفي بيش از ۲۰۰۰ محصول با فناوري پيشرفته است .براي اولين بار كنفرانسي با موضوع “آتش نشاني هوشمند جهاني ” كه جايگاه فوق العاده اي را براي فعالان حرفه اي اين صنعت فراهم خواهد آورد.CFE در حال پديد آوردن بهترين و معتبر ترين نمايشگاه جهاني آتش نشاني در ابعاد وسيع، با قدرت، تخصص و اهميت فراوان براي صنعت ايمني و اطفاء حريق بوده است .اين دوره از نمايشگاه به ۴ بخش اصلي تجهيزات نجات اورژانسي ،تجهيزات ساختماني ضد حريق، تجهيزات ايمني و سلامتي در محل كار و تجهيزات اطفاء حريق است.

تجهيزات آتش نشاني:

ماشين هاي آتش نشاني ،روبات هاي آتش نشان ،هواپيما هاي آتش نشاني ،موتر سيكلت ها و مخازن آب آتش نشاني

تجهيزات مافظت در برابر آتش براي متور سيكلت ها و مخازن آب

پمپ آب سيستم آب رساني ضد حريق،سرشير شلنگ آتشنشاني ،مانيتور آتش

تجهيزات روشنايي آتش نشاني

تجهيزات جلوگيري از ايجاد مسموميت و سيستم تخليه دود

سيستم هاي ارتباطي فرماندهي آتش نشاني

مراكز آتش نشاني و تجهيزات آن ها

 

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 216

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/3/17  | ۱۳ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق اسپرينكلر(Sprinkler) يك روش براي حفاظت از حريق است. اين سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق اسپرينكلر از يك منبع آب تشكيل شده است كه فشار و جريان كافي را براي مجموعه از از لوله هاي توزيع آب فراهم مي كند و چند اسپرينكلر به آن وصل شده است. در گذشته فقط در كارخانه ها و ساختمان هاي بسيار بزرگ از اين سيستم استفاده مي شد ولي در حال حاضر اين سيستم ها در منازل و ساختمان هاي كوچك با قيمت هاي مناسب عرضه مي شوند. از اين سيستم هاي اطفاء حريق بطور گسترده در تمام دنيا استفاده مي شود و هرساله بيش از چهل ميليون از اين سيستم ها نصب مي شود. تقريباً بيش از ۹۶ درصد از آتش سوزي ها در ساختمان ها بطور كامل توسط يك سيستم اطفاء حريق اسپرينكل مي تواند مورد محافظت قرار گرفته و كنترل شود.

سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق اسپرينكلر(Sprinkler)

تا دهه ۱۹۴۰ اسپرينكلر ها بطور تقريبي فقط براي حفاظت از ساختمان هاي بزرگ تجاري مورد استفاده قرار ميگرفتند اما ساختمان هايي كه مالكين آن ها مي توانستند با صرفه جويي در هزينه هاي بيمه اي، هزينه اين سيستم ها را تامين كنند. اما گذشت چندين سال، امروزه طبق مقررات و استانداردهايي كه اسپرينكلرهاي اطفاء حريق در بخش هاي آمريكاي شمالي كه شامل مدارس، بيمارستان ها، هتل ها و برخي ساختمان هاي ديگر كه جزء تجهيزات ايمني و آتش نشاني اجبار بشمار مي روند مي شد.

امروزه اسپرينكلر‌ها در اغلب ساختمان‌هاي ديگر مانند مدارس و مجموعه‌هاي اقامتي نصب مي‌شوند. اين وضعيت تا حد زيادي ناشي از لابي‌گري‌هاي صورت گرفته توسط شبكه‌ي ملي اسپرينكلر‌هاي اطفاء حريق، شبكه‌ي اسپرينكلر‌هاي اطفاء حريق اروپا و انجمن اسپرينكلر‌هاي اطفاء حريق خودكار بريتانيا است. در اغلب موارد، مقررات ساختماني در اسكاتلند و انگلستان به جهت رعايت ايمني افراد حاضر در انواع خاصي از املاك، نصب سيستم‌ هاي اطفاء حريق اسپرينكلر را در اين محل‌ ها ضروري دانسته‌ اند.

 

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 200

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/3/2  | ۱۳ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق دي اكسيد كربن: CO2 در سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق دي اكسيد كربن گازي، بيرنگ، بي بو و از لحاظ شيميايي كاملا خنثي مي باشد كه به سادگي در دسترس قرار گرفته و از لحاظ الكتريكي نيز نارساناي خوبي مي باشد. بطور معمول در يك منطقه حفاظت شده با پايين آمدم سطح اكسيژني كه سوختن كمك مي كند، باعث خاموشي آتش مي شود. اين مكانيسم فرونشاندن آتش سامانه اطفاء حريق CO2 را بسيار موثر كرده و نياز به تميزكاري كمتري خواهد بود.

سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق دي اكسيد كربن

ولي بايد دقت داشت كه بطور معمول در مكان هاي بي خطر مورد استفاده قرار گيرد. در غيراينصورت كاركنان حين تخليه اين مواد از تماس با آن خودداري كنند. ممكن اس در اين سامانه ها از اين گاز به روش غرقع سازي كامل استفاده شود ولي دي اكسيد كربن تنها عامل گازي است كه مي تواند با استفاده از روش موضعي استفاده شود. دي اكسيد كربن نيز مي تواند در سيلندرهاي فولاد به هم تنيده شده پرفشار و هم مخازن يخ زده سبك كم فشار نگهداري شود.

مزاياي سيستم اطفاي حريق CO2 فشار بالا HPCO2

  • قيمت پايين‌تر براي سامانه‌ هاي كوچك‌ تر
  • نگهداري در سيلندرهاي محكم تنيده  شده‌ي مورد قبول US-DOT
  • سيلندرهايي در سايزهاي مختلف
  • نصب آسان
  • سهولت در دسترسي
  • اجزاء تشكيل‌دهنده‌ي كمتر

سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق CO2 براي موارد زير مورداستفاده قرار مي‌گيرند:

  • نيروگاه‌هاي برق
  • كارخانه‌ي سيمان/سامانه‌هاي غيرمستقيم سوخت زغال كوره‌هاي بلند
  • توليد و فراوري فلزات
  • صنعت چاپ
  • صنايع خودروسازي
  • عمليات الكترونيكي
  • توليد كامپيوتر و قطعات الكترونيكي
  • تأسيسات تحقيقاتي
  • سامانه‌هاي كشتيراني (دريانوردي)
  • تأسيسات بازيابي و انبارداري خودكار

اطفاي حريق CO2 شامل يك يا چند مخزن نگهداري عامل اطفاء CO2 است. شلنگ‌هاي انعطاف‌پذير، مسير تخليه سيلندرها را به يك منيفولد (چند راهه) وصل مي‌كند. منيفولد عامل گازي CO2 را بين شبكه‌اي از لوله‌ها توزيع مي‌كند و جريان خروج CO2 به منطقه‌ي تحت حفاظت را كنترل مي‌كند. اين سيستم ها در تجهيزات ايمني و آتش نشاني نيز وجود دارند.

 

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 224

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/2/30  | ۱۱ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق آيروسل(Aerosol): اطفاء حريق آئروسل متراكم، شكلي از سيستم اطفاء حريق مشابه سيستم اطفاء حريق گازي يا سيستم اطفاء حريق شيميايي خشك و مبتني بر ذرات است. اطفاء حريق آئروسل از عاملي براي خاموش كردن آتش استفاده مي‌ كند كه حاوي ذرات جامد بسيار ريز و ماده‌ ي گازي است. ذرات ريز آئروسل متراكم و گاز سيال خروجي توسط يك واكنش گرما زا توليد مي‌ شوند. اين ذرات تا زمان خروج از تجهيز به حالت بخار باقي مي‌مانند. مواد اطفايي آيروسل در درون سيستم متراكم و سردند و به‌صورت ذرات جامد تخليه مي‌شوند.

سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق آيروسل(Aerosol)

برخلاف سيستم اطفاء حريق گازي كه تنها گاز بيرون مي‌دهد و نيز عوامل خاموش‌ كننده‌ ي شيميايي خشك كه ذرات پودر مانندي با ابعاد بزرگ(۲۵ تا ۱۵۰ ميكرومتر) هستند، سيستم اطفاء حريق آئروسل متراكم توسط انجمن حفاظت از حريق آمريكا(NFPA)، به‌عنوان منتشركننده‌ي ذرات بسيار كوچك با ابعاد كمتر از ۱۰ ميكرومتر معرفي مي‌شوند. ذرات جامد آيروسل داراي ابعاد جرمي بسيار كوچك‌تري نسبت به عوامل خاموش‌كننده‌ي شيميايي هستند، مدت بيشتري در هوا معلق مي‌مانند و در منطقه‌ي تحت محافظت، پسماند كمتري از خود به‌ جاي مي‌گذارند. درحالي‌ كه سيستم اطفاي حريق شيميايي خشك بايد مستقيماً به سمت شعله هدف‌گيري شوند، آئروسل‌هاي متراكم، عوامل اطفاي حريق احاطه‌ كننده‌اي هستند و ازاين‌رو صرف‌ نظر از محل و ارتفاع آتش مي‌توانند مؤثر باشند. سيستم اطفاء حريق شيماييِ تر، مانند مواد داخل خاموش‌كننده‌هاي كف، بايد مانند سيستم اطفاء حريق شيميايي خشك مستقيماً به سمت آتش پاشيده شوند. عامل آئروسل مي‌تواند بوسيله‌ عمل مكانيكي، الكتريكي يا تركيبي از عمل الكترومكانيكي به سمت هدف پرتاب شود.

مكانيسم ابتدايي سيستم هاي اعلام و اطفا حريق آئروسل متراكم با استفاده از واكنش‌ هاي شيميايي با راديكال‌ هاي آزاد شعله، و درنتيجه جلوگيري از فرايند سوختن آتش، چهارمين مؤلفه‌ي چهارضلعي آتش را نشانه مي‌ رود. بطور مثال، ذرات آئروسل متراكم شامل كربنات پتاسيم(K2CO3) است كه از تجزيه‌ ي گرمايي تركيب جامدي به شكل آئروسل به دست مي‌آيد كه شامل نيترات پتاسيم است كه نقش اكسيدكنندگي دارد. هنگامي كه ذرات آئروسل آتش را فرا مي‌گيرند و با آن تماس پيدا مي‌كنند، اين ذرات گرماي آتش را به‌عنوان انرژي دريافت مي‌كنند، تجزيه مي‌شوند و مقدار زيادي راديكال پتاسيم (K+) (يون‌هايي با الكترون منفرد) آزاد مي‌كنند. راديكال‌ هاي پتاسيم با راديكال‌هاي آزاد هيدروكسيد(OH+)، هيدروژن(H+ ) و اكسيژن(O+) كه به ادامه‌ ي فرايند سوختن كمك مي‌كنند پيوند ايجاد كرده و مولكول‌هاي بي‌ضرري مانند هيدروكسيد پتاسيم (KOH) و آب (H2O) توليد مي‌كنند.

عوامل آئروسل متراكم، مكانيسم اطفاء حريق ثانويه‌ اي نيز دارند كه سه مؤلفه‌ي ديگر چهارضلعي آتش را تحت تأثير قرار مي‌دهد. آئروسل با فراگرفتن آتش با ابري غليظ از ذرات ريزي كه ابعاد جرمي كمتر از ۱ تا ۲ ميكرومتر دارند آن را سرد مي‌كنند. اگرچه سطح مقطع هر ذره بسيار كوچك است، تعداد زيادِ ذراتي كه شعله‌هاي آتش را محاصره كرده و به آن نفوذ مي‌كنند، سطح مقطع به‌قدر كفايت بزرگي را براي جذب گرماي شعله‌هاي آتش فراهم مي‌آورد. بر روي سطح ذرات، بازتركيب راديكال‌هاي آتش كه به‌عنوان انرژي در واكنش شركت مي‌كنند جذب مي‌شوند:

 

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 197

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/2/28  | ۰۹ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

دانشمندان اخيرا سيستم اطفاء حريق براي باتري‌ هاي ليتيوم يوني را ارائه دادند. اين فن‌ آوري هوشمند داخلي زماني فعال مي‌شود كه حرارت باتري‌ ها از كنترل خارج‌ شده باشد.
محلول شامل يك جداكننده مجزا است كه مابين آند و كاتد قرار گرفته است. جداكننده از الياف ميكرو فايبر همراه با يك ساختار نانو ذرات هسته-پوسته حاوي پيش‌گيرنده‌ شعله تري فنيل فسفات است. حرارت پوسته پليمري خارجي ميكرو فايبر را ذوب كرده و پيش‌ گيرنده شعله را درون الكتروليت بسيار آتش‌ گير آزاد مي‌ كند، بر اساس آزمايش‌ هاي انجام‌ شده، احتراق و سوختن الكتروليت در كمتر ۴/۰ ثانيه متوقف مي‌ شود.
به گزارش ماهنامه مهندسي حفاظت از حريق، اين تحقيق توسط دانشگاه استنفورد در مجله علمي داوري همتاي Peer-reviewed journal Science Advances در ژانويه با عنوان “جداكننده ميكرو فايبر هسته-پوسته الكتروريسي شده با خواص رهاساز حرارتي و پيش‌ گيرنده شعله براي باتري‌ هاي ليتيوم يوني” منتشر شد. اين تحقيق همچنين ثابت مي‌ كند با اينكه ميكرو فايبر مي‌ تواند الكتروليت را جذب كند و در درازمدت مقداري متورم شده و سبب مي‌ شود مقدار كم تري فنيل فسفات به آرامي به بيرون پارچه نشت و درون الكتروليت حل شود، ليكن به دليل غلطت كم تري فنيل فسفات در الكتروليت، اين موضوع به هيچ وجه تأثير قابل‌ توجهي در عملكرد الكتروشيميايي باتري‌ ها نخواهد داشت.

در مجله حريق مي خوانيد: نويسنده مقاله اذعان دارد، اين نوع از جداكننده‌ هاي هوشمند مي‌توانند در ساير تجهيزات ذخيره انرژي براي مقابله با مسائل ايمني كه حرارت خارج از كنترل ايجاد مي‌ كند، استفاده شود اما آزمايش‌ هاي سوء استعمال برقي و مكانيكي تكميلي شامل باتري‌ هاي پانل بزرگ براي ساير كاربري‌ هاي عملياتي مورد نياز خواهد بود.

 

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 164

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/2/26  | ۰۵ | نویسنده : bamana |